“De rol van het groepsbestuur heeft grote invloed op de kwaliteit van de groep. In groepen waar het bestuur hoger gewaardeerd wordt, is ook de motivatie bij leiding hoger en wordt gezamenlijk meer bereikt. Een goed draaiende groep heeft een slagvaardig bestuur, dat weet wat van een modern bestuur wordt verwacht. Het traject bestuursontwikkeling biedt groeps- en regiobesturen de mogelijkheid om zich – samen met andere besturen – te ontwikkelen”

Ook wij als Esdoorn bestuur hebben ons opgegeven voor dit bestuursontwikkeling traject. In vier bijeenkomsten zullen ons tools en tips gegeven worden om een nog beter bestuur te worden.

Vandaag was de eerste bijeenkomst, online via Zoom.

Samen met zes andere besturen vanuit heel Nederland hebben wij afwisselend in kleine groepjes dan wel met zijn allen gepraat over hoe een goed bestuur er uit hoort te zien, welke rollen aanwezig moeten zijn in een bestuur en welke kwaliteiten bestuursleden nodig hebben. We hebben gekeken naar de meerwaarde van een bestuur.

In volgende bijeenkomsten gaan wij het hebben over de structuur: hoe organiseren we een Scoutingvereniging, de cultuur: vinden, boeien en groeien en de laatste meeting zal gaan over de strategie: de koers, ambitie en strategie bepalen.

Ook wij als bestuur zijn nooit te oud om te leren!