Corona en scouting

We kunnen er niet omheen. Ook onze groep heeft te maken met de gevolgen van het coronavirus. In de maanden april en mei hebben we de opkomsten stilgelegd en hier en daar online activiteiten georganiseerd. Gelukkig konden we eind mei weer voorzichtig de opkomsten oppakken. Tot aan de zomervakantie hebben we, met de nodige maatregelen, een aantal succesvolle activiteiten georganiseerd. In plaats van een zomerkamp hebben we gekozen voor een aantal dagactiviteiten in de eerste week van de vakantie. De bevers en welpen bouwden een heel spijkerdorp en de scouts en explorers gingen vooral aan outdoor activiteiten in de omgeving deelnemen.

Regelmatig moesten we gedurende deze periode, door voortschrijdende ontwikkelingen, het corona-beleid aanpassen. De belangrijkste regels blijven in ieder geval altijd naar voren komen:

• Bij corona-gerelateerde klachten blijf je thuis!!
  • Was regelmatig je handen
  • Houdt 1,5 meter afstand
  • Vermijdt drukte
  • Vooraf aanmelden voor de opkomst