Hoi! Mijn naam is Anton, ik ben afgelopen september begonnen als nieuwe leiding bij de Welpen op zaterdagochtend. Zij kennen me inmiddels als Kaa, de python uit het Junglebook. Ik ben 32 jaar, woon in Leeuwarden, studeer in Groningen en werk bij GGZ Friesland als ervaringsdeskundige gespecialiseerd in autisme.

Helemaal nieuw ben ik als leiding niet, want ik zit sinds mijn tiende al bij scouting en heb al aardig wat ervaring als leiding, alleen niet binnen de Esdoorn. De groep waarbinnen ik ben opgegroeid zit in het noorden van Groningen, een landscouting groep, waar ik op mijn achttiende gelijk welpenleiding werd. Vrij snel ging ik over naar scoutsleiding en na ongeveer vijf jaar Scouts nog Explorers en groepsbestuur gedaan. Helaas moest ik door de afstand (ik verhuisde naar Leeuwarden) en veranderingen in mijn leven stoppen. Scouting begon ik daarna steeds meer te missen, vooral rond Pinksteren en de zomervakantie; vandaar dat ik nu een groep iets dichterbij heb opgezocht om mijn favoriete hobby weer terug te krijgen.

Ik vind leiding geven heel leuk en haal zelf ook nog veel plezier uit scoutingdingen, zoals pionieren, primitief koken, vuur maken en kamperen. Naast scouting ben ik ook lang voor het Rode Kruis actief geweest, ik heb dus ook heel veel EHBO ervaring wat ook goed van pas kan komen bij scouting.

Door de pandemie is het moeilijk om met iedereen kennis te maken dus ik ben blij dat ik me op deze manier in ieder geval digitaal kan voorstellen. Maar natuurlijk ontmoet ik je liever in persoon bij scouting!