Scoutinggroep de Esdoorn

Scoutinggroep De Esdoorn is een scoutinggroep in Leeuwarden en wel aan de Esdoornstraat. Vlak naast de wielerbaan en aan de rand van Leeuwarden kan de groep dus vele kanten op voor allerlei activiteiten.

Voor 1990 draaiden drie verschillende groepen opkomsten in hetzelfde groepshuis “SaWaLey”, deze naam is een afgeleide van de drie groepen Impeesa, WiWeWa en Stanley.

Aangezien het een behoorlijke toer was om deze drie groepen onafhankelijk hun eigen opkomsten en kampen te laten draaien in hetzelfde groepshuis, werd er na lang en uitgebreid overleg besloten om deze groepen te fuseren tot een nieuwe grote groep. En zo werd er in 1990 een nieuwe groep gevormd met de naam “De Esdoorn”. Deze naam slaat op de straat waar de groep is gevestigd, namelijk de “Esdoornstraat”.

Er werd besloten om deze nieuwe groep bij Scouting Nederland als luchtgroep in te schrijven. Eén van de drie oorspronkelijke groepen, Impeesa, was dit vóór de fusie geweest. De groep ging het grijze luchtscoutinguniform dragen en kreeg een groepsembleem dat bestond uit een groen Esdoornblad met in rood het woord Esdoorn. De Esdoorn is weliswaar een luchtgroep, maar ontplooit ook buiten het spel van luchtscouting allerlei activiteiten.

Bestuur

Ontmoet hier het bestuur achter Scoutinggroep ‘De Esdoorn’

Lees meer

Verhuur gebouw

Ons gebouw is te huur voor verschillende gelegenheden.

Lees meer

Verhuur tenten

Tenten in verschillende soorten en maten zijn bij ons te huur.

Lees meer