Vacature sectretaris

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor verslaglegging tijdens vergaderingen en voor het verzamelen en bewaren van informatie van de groep.

Wat doet de secretaris?

De secretaris is de planner van de groep. Je bent verantwoordelijk voor vastlegging van afspraken van de vergaderingen en voor het verzamelen en bewaren van informatie van de groep. Je notuleert de groepsraden en bestuursvergaderingen en speelt een rol bij de besluitvorming. Je coördineert interne en externe informatie. Je werkt hierbij samen met de ledenadministratie van onze groep. De tijdsbesteding is gemiddeld 15 uur per maand.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiasteling en motivator voor jong en oud. Je stimuleert en adviseert andere bestuursleden en leiding. Je begrijpt wat er in de groep speelt bij (jeugd)leden en leiding en hebt een visie op de toekomstbestendigheid van de groep. Je bent minimaal 21 jaar of ouder en onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland. Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

Wat bieden wij?

Scoutinggroep de Esdoorn bestaat uit een geweldige groep vrijwilligers die zich iedere week weer inzet om leuke activiteiten voor de jeugdleden maar ook voor elkaar te organiseren. Zo organiseren we voor volwassen leden bijvoorbeeld een kennisoverdracht avond, doen we mee aan de I-scout en houden we elke drie jaar een kaderweekend. Je hebt binnen de groep de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen middels trainingen en cursussen, maar ook door te leren van (scouting)ervaring van anderen.